Over Marant

Jij wilt vast meer weten over wat wij jou te bieden hebben. Je leest het hieronder.

OVER MARANT

Marant is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van producten uit kunststof. Wij zijn pioniers op het gebied van vezelversterkte kunststoffen, ook wel GVK, thermoharders of composieten genoemd. Daarnaast verwerken wij thermoplasten zoals PVC, HDPE, PP en PVDF. De combinatie van composieten en thermoplasten maakt ons uniek!

Onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de beste producten op te leveren. Zowel in onze fabriek in Heerhugowaard als op locatie bij onze klanten, in heel Nederland.

PRODUCTEN

Marant fabriceert custom made kunststof tanks, leidingsystemen, apparaten, gaswassers, deksels, luiken, lekbakken en complete skids. Alles is maatwerk en geheel uitgevoerd volgens de wensen en eisen van onze klanten. Daarnaast bekleden wij stalen leidingwerk, tanks en constructies met vezelversterkte kunststof.

Marant is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Wij besteden veel aandacht aan de opleiding van onze medewerkers. Onze monteurs beschikken over alle benodigde certificaten en onze lassers zijn DVS gecertificeerd.

THUISBASIS HEERHUGOWAARD

Bij de oprichting was Marant gevestigd in Zaanstad. Al snel verhuisden we naar Purmerend. Zo’n dertig jaar geleden kwamen wij in Heerhugowaard terecht. Een prima uitvalsbasis voor onze fabriek. Onze servicemonteurs werken aan projecten door heel Nederland. Zij beschikken over goed uitgeruste mobiele werkplaatsen voorzien van de beste apparatuur en gereedschappen.

ONDERDEEL VAN DUTCH CLEAN TECH HOLDING

Sinds 2017 is Marant onderdeel van Dutch Clean Tech Holding BV. Deze groep van Nederlandse MKB bedrijven richt zich op het ontwerp en fabricage van duurzame producten. Dutch Clean Tech Holding komt voort uit een familiebedrijf dat is opgericht in 1895. Momenteel staat de vijfde generatie van deze ondernemersfamilie aan het roer.

Marant vormt de kunststofdivisie van Dutch Clean Tech Holding. Daarnaast bezit de groep een bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van waterzuiveringen. Alle bedrijven zijn op dezelfde locatie gevestigd, waardoor we efficiënt gebruik kunnen maken van gezamenlijke activiteiten.